Jag är Zlatan Ibrahimovic

22.09.2017 kl. 19:43

 

Sedan boken utgavs 2011 och blev jättehajpad och omskriven, har jag tänkt att jag skall läsa den. Men inte förrän nu har jag gjort det.

Fotboll, eller sport över huvudtaget, är inget som jag just alls intresserar mig för. Trots att jag gärna ser mig själv som en sportig person?! Får alltid typ noll poäng på sportfrågorna i frågesporter eller kunskapstest.

Därför var det en helt ny värld som öppnade sig för mig i den här självbiografin. Den märkliga fotbollsvärlden.

 

                         

 

Zlatan är ju en av världens stora fotbollsstjärnor. Och kring honom har det rått hysteri och en idoldyrkan som går att jämföras med den i musik- eller rockvärlden. Jag tycker om hur den beskrivs här i boken. Jag kan lätt föreställa mig dånet från läktarna när fansen vrålar "Ibra, Ibra".

Allt är dock inte alltid ljust och enkelt. Trycket är hårt på att göra bra ifrån sig och det är tungt och tröttsamt att vara den som allt hänger på. Och enligt Zlatan har det ofta varit just så. Att han förväntats göra mål och leda laget till vinst. Till och med skadad kan man vara tvungen att fortsätta spela. 

Zlatans bakgrund, han är uppvuxen i Rosengård i Malmö, är säkert inte helt unik i fotbollsvärlden. Jag kan tänka mig att många talanger kommer från liknande förhållanden och att det ofta kan handla om att man blir upptäckt av en slump.

Men visst är det just bakgrunden och beskrivningen av hur stökigt och struligt det stundvis kunde vara, både hemma och i skolan, som gjort Zlatans historia så fascinerande och gripande. Att en helt vanlig förortskille kan bli en världskänd fotbollsspelare. Om han bara vill.

Jag kommer på mig med googla mera fakta och detaljer (och skvaller!) om fotbollsstjärnan Zlatan. Vad gör han idag? Vad har hänt sedan 2011?

Jag har till och med läst fotbollsnyheter på tidningens sportsidor. What?! Det hade jag ändå inte kunnat tro mig om..

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

 

 

Välkommen till min blogg!

Här skriver jag om det som är nu. Reflekterar över små och stora saker i livet. Delar med mig av vardagliga eller viktiga händelser.

Viktigast är familjen. Som består av en man som bygger hus. Och tre vuxna barn; en musiker, en medianom och en globetrotter. Och så goldisen Maya.

Själv är jag en obotlig motionsfreak. Just nu gäller crossfit, pilates och dagliga hundpromenader. Jobbcyklar vår-höst. Älskar min trädgård. Kan inte leva utan böcker. Gillar också film och njuter av att umgås med släkt och goda vänner.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få en hälsning. Det går också bra att ta kontakt via mejlen mellan49och50@gmail.com.

Helen

 

 

Andras bloggar jag läser:

Almbacken

Anne

Carita

Frida

Hanna

I min smak

Lyckoslanten

Mitt 60-tals hus

Scillas garden

 

 

 

Böcker jag läst 2016:

Böcker jag läst 2017:

Den som stannar den som går

Nattvakten

Allt jag inte minns

I väntan på Bojangles

Återstoden av dagen

Vända hem

Den vidunderliga kärlekens historia

En gud i spillror

Djurens gård

Alkemisten

Sjung tills du stupar

Det förlorade barnet

Jag är Zlatan Ibrahimovic

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

01.09, 20:30Det skall skördas av Sonja
26.06, 15:25Oundvikligt av Carola
24.04, 21:53De vita pionernas år av Ingrid
17.04, 00:18Veckan före påsk av Sonja
30.03, 15:54Sista lördagen i mars av Carola