Det skall skördas

31.08.2017 kl. 20:25

 

Augusti, september är det full fart här hos mig. I år är väl det mesta några veckor försenat, så först efter att semestern tog slut har det varit dags att skörda. Både i skog och i trädgård.

Kvällarna är ju redan kortare och det blir ganska fort skymning, så det känns som att man inte riktigt hinner med allt som man borde och gärna vill. Skördeledigt skulle vara ett bra alternativ, men just nu tillåter jobbsituationen inte riktigt det. Men, man gör så mycket man hinner. Det måste ju vara kul!

 

Visst är det härligt att plocka in grönsaker till middagen från det egna landet. Broccoli odlar jag för andra året nu och den är så fräsch. Inte blir skörden så värst stor, men det är nu inte huvudsaken.

 

 

Däremot har spenatskörden varit helt otrolig i år. Senast igår plockade jag in och förvällde en stor kastrull. Spenatplättar är mumsmums:)

 

Fastän det känns att rabatterna är ganska trista och överblommade vid det här laget, så finns det nog riktigt fina höstperenner som jag ännu kan njuta av. När jag ger mig tid att gå en trädgårdsrunda vill säga, heh. Här Echinaea och stormhatt.

 

Astilbesorten Erica var ovanligt fin och rikblommande i år.

 

Vacker färg har också astilbesorten Fanal. Astilben är en av favoritperennerna. De har så vackert bladverk och är riktiga färgklickar sedan när de blommar i augusti. Behöver inte delas heller, utan håller sig fina år ut och år in. Vill ha sur jord, så kalka inte!

Idag har det regnat litet smått och jag är litet småförkyld, så det blev inget trädgårdshäng ikväll. Det blev bloggande istället, och bra så:)

Önskar er ett trevligt kommande veckoslut!

 

 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Din grönsaks skörd så riktigt fin ut, jag har på gamla dagar börjat gilla bönor. Du skrev att du är förkyld, pröva att gå och snusa på stormhatten, den är ju förkylnings medicin :) Den skall väl kokas och torkas innan man kan använda den som medicin men jag tyckte det passade att skriva en kommentar! Hoppas att du snabbt blir kry och att du får ett trevligt veckoslut! Kram
Sonja01.09.17 kl. 20:30
Bönor är såå gott ju! Som tur varade min flunssa inte så länge. Hoppas ni har fått vara friska. Ha det bra Sonja! kram Helen
13.09.17 08:56

 

 

Välkommen till min blogg!

Här skriver jag om det som är nu. Reflekterar över små och stora saker i livet. Delar med mig av vardagliga eller viktiga händelser.

Viktigast är familjen. Som består av en man som bygger hus. Och tre vuxna barn; en musiker, en medianom och en globetrotter. Och så goldisen Maya.

Själv är jag en obotlig motionsfreak. Just nu gäller crossfit, pilates och dagliga hundpromenader. Jobbcyklar vår-höst. Älskar min trädgård. Kan inte leva utan böcker. Gillar också film och njuter av att umgås med släkt och goda vänner.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få en hälsning. Det går också bra att ta kontakt via mejlen mellan49och50@gmail.com.

Helen

 

 

Andras bloggar jag läser:

Almbacken

Anne

Carita

Frida

Hanna

I min smak

Lyckoslanten

Mitt 60-tals hus

Scillas garden

 

 

 

Böcker jag läst 2016:

Böcker jag läst 2017:

Den som stannar den som går

Nattvakten

Allt jag inte minns

I väntan på Bojangles

Återstoden av dagen

Vända hem

Den vidunderliga kärlekens historia

En gud i spillror

Djurens gård

Alkemisten

Sjung tills du stupar

Det förlorade barnet

Jag är Zlatan Ibrahimovic

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

01.09, 20:30Det skall skördas av Sonja
26.06, 15:25Oundvikligt av Carola
24.04, 21:53De vita pionernas år av Ingrid
17.04, 00:18Veckan före påsk av Sonja
30.03, 15:54Sista lördagen i mars av Carola