Sjung tills du stupar

06.08.2017 kl. 20:35

 

 

Vad jag gillade denna bok! Tommy Körbergs historia nedskriven av Klas Ekman. Efter intervjuer med Tommy själv.

 

 

 

En gudabenådad sångare är han. Med en femtioårig karriär bakom sig och still going strong måste han vara en förebild för många. Men alltid har han inte varit omtyckt och ansetts alltför arrogant och kaxig. 

Fast inte tycker han alltid om sig själv heller, han förstår kritiken. Och han är mer än väl medveten om sina svaga sidor. Om alla sina fel och brister.

Boken är skriven så man kan höra honom själv berätta. Som det var hans mellansnack under en konsert. Han driver friskt med sig själv. Och avslöjar en hel del mindre smickrande detaljer, både om sig själv och om sina kollegor i branschen. Ärligt och rakt och med mycket humor.

Spriten har hela hans liv tagit väldigt stor plats. Han sticker inte under stol med sina missbrukarproblem. Det har varit fylleskandaler, fängelsevistelse och kvinnoaffärer.

Men nu såg jag faktiskt en intervju på nätet, gjord under försommaren, där han berättar att han varit utan alkohol ett halvår. Man får ju hoppas det håller i fortsättningen också. Liksom det nuvarande äktenskapet. 

Och så hoppas man ju förstås att också rösten håller. Länge, länge till. 

 

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

 

 

Välkommen till min blogg!

Här skriver jag om det som är nu. Reflekterar över små och stora saker i livet. Delar med mig av vardagliga eller viktiga händelser.

Viktigast är familjen. Som består av en man som bygger hus. Och tre vuxna barn; en musiker, en medianom och en globetrotter. Och så goldisen Maya.

Själv är jag en obotlig motionsfreak. Just nu gäller crossfit, pilates och dagliga hundpromenader. Jobbcyklar vår-höst. Älskar min trädgård. Kan inte leva utan böcker. Gillar också film och njuter av att umgås med släkt och goda vänner.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få en hälsning. Det går också bra att ta kontakt via mejlen mellan49och50@gmail.com.

Helen

 

 

Andras bloggar jag läser:

Almbacken

Anne

Carita

Frida

Hanna

I min smak

Lyckoslanten

Mitt 60-tals hus

Scillas garden

 

 

 

Böcker jag läst 2016:

Böcker jag läst 2017:

Den som stannar den som går

Nattvakten

Allt jag inte minns

I väntan på Bojangles

Återstoden av dagen

Vända hem

Den vidunderliga kärlekens historia

En gud i spillror

Djurens gård

Alkemisten

Sjung tills du stupar

Det förlorade barnet

Jag är Zlatan Ibrahimovic

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

01.09, 20:30Det skall skördas av Sonja
26.06, 15:25Oundvikligt av Carola
24.04, 21:53De vita pionernas år av Ingrid
17.04, 00:18Veckan före påsk av Sonja
30.03, 15:54Sista lördagen i mars av Carola