Djurens gård

30.07.2017 kl. 21:06

 

Jag har läst flera böcker under mina lediga veckor och borde ju nu då göra några korta blogginlägg och lägga dem till min lista.

Först ut en riktig klassiker som jag inte minns mig ha läst tidigare. I så fall under gymnasietiden, typ. George Orwells "Djurens gård". Nu blev den läst för att Hanna hade lånat den på bibban och den låg framme på bordet här hemma.

Dessutom var det mycket trevligt att kunna diskutera den med henne under och efter läsningen:) Jag älskar bokprat, men nu för tiden blir det tyvärr inte så ofta jag diskuterar litteratur med vare sig familj eller vänner. 

 

 

                                  

 

Djuren på gården är frustrerade på husbonden och tycker de blir utnyttjade och dåligt behandlade. De gör myteri och kör bort människorna från gården. De sjunger kampsånger och kommer överens om att från och med nu skall de jobba tillsammans för sin egen sak.

Nå, det dröjer inte länge förrän ett gäng grisar, med galten Naoleon i spetsen, börjar ta ledningen och visar upp värsta diktatorfasoner.

Boken är skriven 1945 och är alltså en satir över diktaturer, kommunismen och Stalin främst, och det förtryck som de utsätter sitt folk för. 

Stundvis skrattade man och tyckte den var rolig, men visst har den ett allvarligt budskap och visar på hur maktgalen människan innerst inne är. Hur lättstyrda vi är. Och hur svårt vi har att sätta oss upp mot auktoriteter och protestera.

 

 

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

 

 

Välkommen till min blogg!

Här skriver jag om det som är nu. Reflekterar över små och stora saker i livet. Delar med mig av vardagliga eller viktiga händelser.

Viktigast är familjen. Som består av en man som bygger hus. Och tre vuxna barn; en musiker, en medianom och en globetrotter. Och så goldisen Maya.

Själv är jag en obotlig motionsfreak. Just nu gäller crossfit, pilates och dagliga hundpromenader. Jobbcyklar vår-höst. Älskar min trädgård. Kan inte leva utan böcker. Gillar också film och njuter av att umgås med släkt och goda vänner.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få en hälsning. Det går också bra att ta kontakt via mejlen mellan49och50@gmail.com.

Helen

 

 

Andras bloggar jag läser:

Almbacken

Anne

Carita

Frida

Hanna

I min smak

Lyckoslanten

Mitt 60-tals hus

Scillas garden

 

 

 

Böcker jag läst 2016:

Böcker jag läst 2017:

Den som stannar den som går

Nattvakten

Allt jag inte minns

I väntan på Bojangles

Återstoden av dagen

Vända hem

Den vidunderliga kärlekens historia

En gud i spillror

Djurens gård

Alkemisten

Sjung tills du stupar

Det förlorade barnet

Jag är Zlatan Ibrahimovic

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

01.09, 20:30Det skall skördas av Sonja
26.06, 15:25Oundvikligt av Carola
24.04, 21:53De vita pionernas år av Ingrid
17.04, 00:18Veckan före påsk av Sonja
30.03, 15:54Sista lördagen i mars av Carola