Julidagar har så bråttom

24.07.2017 kl. 21:58

 

Trögt med bloggandet, trots att jag har ledigt. Men här kommer ett urval bilder från de senaste veckorna.

 

     

 

Jag har en lång tradition av att självplocka jordgubbar för att frysa ner inför den kommande vintersäsongen.

Har försökt välja odlare som använder minimalt med bekämpningsmedel och i år åkte jag till en helt ekologisk gård i Mörskom. Säsongen startade ju senare än normalt och bären var nätt och jämnt färdiga. Men goda var de.

Vi har ett litet jordgubbsland här hemma också, men dem äter vi upp efter hand som de mognar.

 

Litet nätshopping gjorde jag redan innan semestern. Dessa hyllor har jag funderat på jättelänge och de passar bara så perfekt på vår sovrumsvägg. 

Annars har jag nog gjort mig av med mera grejor än jag skaffat:) Jag har rensat och röjt en del i förråden och det känns otroligt skönt att äntligen ha fått det gjort!

 

Förra onsdagen på väg till Kristinestad. Hanna och Frida tupplurar bak i bilen.

 

Orsaken till Kstadsresan den här gången var inte så trevlig eftersom det var begravning. Min kära Momi somnade in hemma, några dagar före sin 94-års dag. Hon hade levt ett aktivt och rikt liv ända fram till de sista åren av sitt liv. Och jag är övertygad om att hon har det bra där hon är nu<3

 

Vi var en stor skara som åkt upp från Borgå. Barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Alla utspridda litet här och var i stan, som annars också var fullsmockad med sommarmarknadsbesökare. Här några av oss på kvällspromenad.

Tack så mycket moster Guje för att vi fick kampera hos dig!

 

 

Ett måste under en Kstadsvistelse är att sakta strosa längs gatorna och beundra de vackra gamla trähusen.

 

Det är nån vecka sedan den här bilden. Nu har pionerna blommat över för den här gången. Några av dem blommade sämre eller inte alls den här sommaren, tyvärr. Men somliga blommade för första gången och somliga visade sig riktigt från sin bästa sida. Underbart!

Jag har gjort en liten pionbeställning igen och skall plantera några till i det som jag kallar för pionparken. Invid växthuset. De senaste dagarna har jag hållit på och grävt och preparerat nya bänkar. En piongalning som jag får aldrig nog, haha.

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

 

 

Välkommen till min blogg!

Här skriver jag om det som är nu. Reflekterar över små och stora saker i livet. Delar med mig av vardagliga eller viktiga händelser.

Viktigast är familjen. Som består av en man som bygger hus. Och tre vuxna barn; en musiker, en medianom och en globetrotter. Och så goldisen Maya.

Själv är jag en obotlig motionsfreak. Just nu gäller crossfit, pilates och dagliga hundpromenader. Jobbcyklar vår-höst. Älskar min trädgård. Kan inte leva utan böcker. Gillar också film och njuter av att umgås med släkt och goda vänner.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få en hälsning. Det går också bra att ta kontakt via mejlen mellan49och50@gmail.com.

Helen

 

 

Andras bloggar jag läser:

Almbacken

Anne

Carita

Frida

Hanna

I min smak

Lyckoslanten

Mitt 60-tals hus

Scillas garden

 

 

 

Böcker jag läst 2016:

Böcker jag läst 2017:

Den som stannar den som går

Nattvakten

Allt jag inte minns

I väntan på Bojangles

Återstoden av dagen

Vända hem

Den vidunderliga kärlekens historia

En gud i spillror

Djurens gård

Alkemisten

Sjung tills du stupar

Det förlorade barnet

Jag är Zlatan Ibrahimovic

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

01.09, 20:30Det skall skördas av Sonja
26.06, 15:25Oundvikligt av Carola
24.04, 21:53De vita pionernas år av Ingrid
17.04, 00:18Veckan före påsk av Sonja
30.03, 15:54Sista lördagen i mars av Carola