Trädgårdsbilder

10.06.2017 kl. 17:43

 

Här kommer litet bilder från trädgården som den såg ut vecka 23. Första hela veckan i juni.

Har inte brukat plantera alltför mycket tulpaner då de sällan kommer upp och blommar flera år än ett. Men ifjol såg jag så många underbara bilder på tulpanträdgårdar à la Claus Dalby, så jag ville också testa litet med färgkombinationer.

Inte helt nöjd, men med vissa förbättringar kan det nog bli riktigt fint i den stora rabatten vid huvudingången. Litet knöligt också att peta ner lökar mellan perennerna.

 

Den mörkröda sorten tycker jag inte riktigt matchar? Det kan vara litet svårt att få precis rätt nyans från en lökkatalog eller från nätet. Nån ljust rosa färg skall det nog också vara här kan jag konstatera.

 

En kär favorit är dvärgirisen som är mera vinröd än lila. Överlag är mina favoritfärger i trädgården de riktigt mörka och djupa...

 

...fast nog är den här så ljuv också, backsippan "Röde Klokke".

 

Mossfloxen har hängt med många många år och fått flytta runt litet i trädgården. Den tenderar ju att bli litet risig med åren och kräver nog att man delar den litet. En lysande färgklick som verkligen piggar upp och lyser på långt håll.

  

En litet annan vinkel. Bilderna gör inte riktigt rättvisa åt färgerna här. Det är verkligt vackert då morgonsolen silar ner genom häggens ljusgröna blad.

 

En liten rosa förgätmigejplanta fick jag för kanske 10 år sedan av en trädgårdintresserad dåvarande kollega. Den har spritt sig men har skiftat färg och mestadels blommat i blått. Originalfärgen ju. Men i år dök den upp i jättefina rosa plantor igen. Så söt och näpen:)

 

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

 

 

Välkommen till min blogg!

Här skriver jag om det som är nu. Reflekterar över små och stora saker i livet. Delar med mig av vardagliga eller viktiga händelser.

Viktigast är familjen. Som består av en man som bygger hus. Och tre vuxna barn; en musiker, en medianom och en globetrotter. Och så goldisen Maya.

Själv är jag en obotlig motionsfreak. Just nu gäller crossfit, pilates och dagliga hundpromenader. Jobbcyklar vår-höst. Älskar min trädgård. Kan inte leva utan böcker. Gillar också film och njuter av att umgås med släkt och goda vänner.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få en hälsning. Det går också bra att ta kontakt via mejlen mellan49och50@gmail.com.

Helen

 

 

Andras bloggar jag läser:

Almbacken

Anne

Carita

Frida

Hanna

I min smak

Lyckoslanten

Mitt 60-tals hus

Scillas garden

 

 

 

Böcker jag läst 2016:

Böcker jag läst 2017:

Den som stannar den som går

Nattvakten

Allt jag inte minns

I väntan på Bojangles

Återstoden av dagen

Vända hem

Den vidunderliga kärlekens historia

En gud i spillror

Djurens gård

Alkemisten

Sjung tills du stupar

Det förlorade barnet

Jag är Zlatan Ibrahimovic

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

01.09, 20:30Det skall skördas av Sonja
26.06, 15:25Oundvikligt av Carola
24.04, 21:53De vita pionernas år av Ingrid
17.04, 00:18Veckan före påsk av Sonja
30.03, 15:54Sista lördagen i mars av Carola