Testad

06.06.2017 kl. 20:28

 

Min syster frågade om jag ville komma med på ett testningstillfälle som ordnades igår här i stan. Det var fråga om ett InBody-test som mäter och analyserar kroppssammansättningen. Och som också ger ett slags konditionsindex. Utan att man behöver göra någon fysisk ansträngning.

Faktum är att jag gjort samma test för exakt sju år sedan, så det var ganska intressant att se vilka förändringar som skett under den tiden.

Det som först frågades efter var grunduppgifter som ålder, längd och kön. Sedan uppgav man vikt och testade greppstyrka i bägge händerna. Och så mätning av förhållandet mellan kroppens muskel-och fettmassa med en maskin. Plus mätning av puls och hjärtfrekvens under 5 min vila, vilket gav ett värde för den maximala syreupptagningsförmågan. Resultatet printades sedan ut på två skilda blanketter.

 

 

En massa tabeller och siffror och resultat på en A4.

Jämfört med resultatet för sju år sedan får jag konstatera att jag ökat i vikt. 4 kg. Varav 1 drygt kilo är muskler. Där hade jag kanske väntat mig att mina muskler hade vägt mer? Då jag inte tränade styrka tidigare.

Ett annat tal som är litet förvånande är att den viskerala fettmassan (kring de inre organen) har sjunkit. Trots att min vikt ökat? 

Nå, kanske det nu är en del uppskattning också i dessa resultat, men säkert är det riktgivande och kan användas som utgångspunkt för att börja med nån livsstilsförändring.

Mina resultat tyder på att mina kost- och motionsvanor är i balans. Och jag uppmanas att fortsätta på samma sätt:)

 

 

 

 

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

 

 

Välkommen till min blogg!

Här skriver jag om det som är nu. Reflekterar över små och stora saker i livet. Delar med mig av vardagliga eller viktiga händelser.

Viktigast är familjen. Som består av en man som bygger hus. Och tre vuxna barn; en musiker, en medianom och en globetrotter. Och så goldisen Maya.

Själv är jag en obotlig motionsfreak. Just nu gäller crossfit, pilates och dagliga hundpromenader. Jobbcyklar vår-höst. Älskar min trädgård. Kan inte leva utan böcker. Gillar också film och njuter av att umgås med släkt och goda vänner.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få en hälsning. Det går också bra att ta kontakt via mejlen mellan49och50@gmail.com.

Helen

 

 

Andras bloggar jag läser:

Almbacken

Anne

Carita

Frida

Hanna

I min smak

Lyckoslanten

Mitt 60-tals hus

Scillas garden

 

 

 

Böcker jag läst 2016:

Böcker jag läst 2017:

Den som stannar den som går

Nattvakten

Allt jag inte minns

I väntan på Bojangles

Återstoden av dagen

Vända hem

Den vidunderliga kärlekens historia

En gud i spillror

Djurens gård

Alkemisten

Sjung tills du stupar

Det förlorade barnet

Jag är Zlatan Ibrahimovic

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

01.09, 20:30Det skall skördas av Sonja
26.06, 15:25Oundvikligt av Carola
24.04, 21:53De vita pionernas år av Ingrid
17.04, 00:18Veckan före påsk av Sonja
30.03, 15:54Sista lördagen i mars av Carola