I väntan på Bojangles

18.03.2017 kl. 22:44

 

Inser nu att det har blivit två inlägg efter varandra med samma rubrik. Nästan:)

Om du aldrig hört talas om den franske författaren Olivier Bourdeaut, så beror det helt enkelt på att han hittills har gett ut en enda roman. "I väntan på Bojangles". Den har dock blivit någon av en succé. Både i Frankrike och i många andra länder.

 

 

                

 

Det är en ganska kort berättelse om en familj. Om en mamma, en pappa och en pojke. Men familjen är mycket annorlunda. Inte alls som vanliga familjer där de vuxna tar sitt ansvar och går på jobb om dagarna.

Pojken går till en början visserligen i skola som alla andra barn, men oftast är han så trött att han sitter och sover på timmarna. Det blir dåligt med sömn på grund av alla gäster och fester som hålls hemma om kvällarna och nätterna. Föräldrarna älskar nämligen fester. Och att dansa. Helst dansar de till låten Mr Bojangles med Nina Simone, som de spelar gång på gång på gång...

En vacker dag ringer det på dörren och när de öppnar är det en man från skatteverket som står där. Det visar sig att det finns ett otaligt antal räkningar som bara lämnats obetalda.

Det blir en slags vändpunkt i den sorglösa tillvaron. Mamman bryter ihop och hennes tillstånd blir gradvis sämre. Efter att hon anlagt en brand hemma i deras lägenhet blir hon intagen på sjukhus. 

Boken har ett riktigt sorgligt slut. Och det är över huvudtaget en väldigt tragisk historia. Litet för overklig för att man skall kunna leva sig in i någon av huvudpersonerna på allvar. Men visst finns det säkert en massa motsvarigheter till den här verklighetsflyende familjen också i dagens samhälle.

 

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

 

 

Välkommen till min blogg!

Här skriver jag om det som är nu. Reflekterar över små och stora saker i livet. Delar med mig av vardagliga eller viktiga händelser.

Viktigast är familjen. Som består av en man som bygger hus. Och tre vuxna barn; en musiker, en medianom och en globetrotter. Och så goldisen Maya.

Själv är jag en obotlig motionsfreak. Just nu gäller crossfit, pilates och dagliga hundpromenader. Jobbcyklar vår-höst. Älskar min trädgård. Kan inte leva utan böcker. Gillar också film och njuter av att umgås med släkt och goda vänner.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få en hälsning. Det går också bra att ta kontakt via mejlen mellan49och50@gmail.com.

Helen

 

 

Andras bloggar jag läser:

Almbacken

Anne

Carita

Frida

Hanna

I min smak

Lyckoslanten

Mitt 60-tals hus

Scillas garden

 

 

 

Böcker jag läst 2016:

Böcker jag läst 2017:

Den som stannar den som går

Nattvakten

Allt jag inte minns

I väntan på Bojangles

Återstoden av dagen

Vända hem

Den vidunderliga kärlekens historia

En gud i spillror

Djurens gård

Alkemisten

Sjung tills du stupar

Det förlorade barnet

Jag är Zlatan Ibrahimovic

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

01.09, 20:30Det skall skördas av Sonja
26.06, 15:25Oundvikligt av Carola
24.04, 21:53De vita pionernas år av Ingrid
17.04, 00:18Veckan före påsk av Sonja
30.03, 15:54Sista lördagen i mars av Carola