I väntan på...

14.03.2017 kl. 20:15

 

De senaste dagarna har minsann inte förebådat någon vår eller värme här i södra Finland. Det har varit gråmulet och en isande kall snålblåst som gått genom märg och ben. Inga som helst vårtecken i min trädgård ännu.

Men i väntan på att växterna där ute skall vakna till liv, för det gör de ju i sinom tid, har jag pysslat litet extra med det gröna här inne.

Köpt några nya växter. Och till och med planterat om en del som överraskande nog har överlevt så länge att jag vågar tro att det kan löna sig att ge dem litet ny mylla och större kruka.

Att fotografera inomhusväxter och blommor kan också vara ett sätt att hantera sin längtan...
 

 

Nyinköp. Vet att de här kräver ständig påpassning med vattning. Plättar i luften. Men jag kunde inte motstå dem. Och det behövdes nånting nytt i amplarna i tamburen. 
 

 

Har plockat in kvistar av brudspirea. Bladen har spruckit, men jag tvivlar på att knopparna kommer att slå ut? Ger litet vårkänning i alla fall.
 

 

En del av blommorna jag fick på kvinnodagen är ännu helt fina idag.
 

 

Gerberan har vissnat,  men den var så fin:) Satte den tillsammans med en ljusrosa ginst.


 

En orkidé som jag fått av flickorna till en morsdag har blommat nu snart hela vintern. En enda blomma, men den är så intensivt purpurfärgad och vacker:)

 

 

 

 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Hej! Vad roligt att jag äntligen hittar en lite mer "mogen" blogg. Och dessutom med iknande intressen som jag. Har i flera omgångar letat efter någon i min generation här på nätet. Kul! Blev glad.
Leena15.03.17 kl. 10:02
Hej Leena, så uppmuntrande att läsa din kommentar! Håller med om att bloggare i ens egen ålder kan vara svåra att finna. Skall omgående ta och titta in hos dig:D
15.03.17 20:20

 

 

Välkommen till min blogg!

Här skriver jag om det som är nu. Reflekterar över små och stora saker i livet. Delar med mig av vardagliga eller viktiga händelser.

Viktigast är familjen. Som består av en man som bygger hus. Och tre vuxna barn; en musiker, en medianom och en globetrotter. Och så goldisen Maya.

Själv är jag en obotlig motionsfreak. Just nu gäller crossfit, pilates och dagliga hundpromenader. Jobbcyklar vår-höst. Älskar min trädgård. Kan inte leva utan böcker. Gillar också film och njuter av att umgås med släkt och goda vänner.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få en hälsning. Det går också bra att ta kontakt via mejlen mellan49och50@gmail.com.

Helen

 

 

Andras bloggar jag läser:

Almbacken

Anne

Carita

Frida

Hanna

I min smak

Lyckoslanten

Mitt 60-tals hus

Scillas garden

 

 

 

Böcker jag läst 2016:

Böcker jag läst 2017:

Den som stannar den som går

Nattvakten

Allt jag inte minns

I väntan på Bojangles

Återstoden av dagen

Vända hem

Den vidunderliga kärlekens historia

En gud i spillror

Djurens gård

Alkemisten

Sjung tills du stupar

Det förlorade barnet

Jag är Zlatan Ibrahimovic

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

01.09, 20:30Det skall skördas av Sonja
26.06, 15:25Oundvikligt av Carola
24.04, 21:53De vita pionernas år av Ingrid
17.04, 00:18Veckan före påsk av Sonja
30.03, 15:54Sista lördagen i mars av Carola