På tröskeln till november

30.10.2016 kl. 20:29

 

Idag har vi antagligen gjort det sista trädgårdsarbetet för i höst. Ifall det nu inte ännu blir något superfint veckoslut och man skulle få lust att ta till krattan och samla ihop litet löv? Men idag tycker jag det räcker såhär. Maskarna skall ju ha litet att tugga på också.

Daggmaskar finns det då riktigt gott om nere i trädgårdslandet. Där har vi höstgrävt och vänt på jorden. Den var nu passligt fuktig och väldigt lätt att bearbeta.

Några släpkärror med löv och myllan från växthuset har Kim kört ner tidigare, så det bredde vi ut samtidigt. Tillsammans med all blast och annat överblivet grönt från i somras så tillför det mycket organiskt material och näring. Det förbättrar lerjorden och gör den ännu mer lucker och mjuk.

Kvar i landet blev bara vitlöken och persiljan. Och i växthuset rosmarinen som ännu är grön och fin. Liksom bladpersiljan. Frosten kniper ju nog rosmarinen så småningom. Undrar om man kunde plantera om den och ta in den? Har nån prövat på det?

Alla trädgårdsmöblerna bar vi in i lusthuset. Växthuset är tömt på vissnade plantor och myllan som sagt utskyfflad. Bara att fylla på igen i vår när det är dags att börja om på nytt. Ett drygt halvår till dess:)

 

 

 

Och här ser ni vad som återstår av Ullungrönnen. Mitt sorgebarn verkligen. Snyft! Där har den stått i ungefär 10 år. Och lutat. Trots att vi har försökt stöda och stötta den på alla möjliga sätt. Den har bara aldrig riktigt rotat sig ordentligt. Och de senaste somrarna har den sett alltmer vissen och torr ut, så vi har tagit beslutet att såga ner den. Men bara halvvägs idag då alltså.

Jag tror nog jag skall plantera ett nytt nästa år. Ullungrönnen är ett av mina favoritträd.

 

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

 

 

Välkommen till min blogg!

Här skriver jag om det som är nu. Reflekterar över små och stora saker i livet. Delar med mig av vardagliga eller viktiga händelser.

Viktigast är familjen. Som består av en man som bygger hus. Och tre vuxna barn; en musiker, en medianom och en globetrotter. Och så goldisen Maya.

Själv är jag en obotlig motionsfreak. Just nu gäller crossfit, pilates och dagliga hundpromenader. Jobbcyklar vår-höst. Älskar min trädgård. Kan inte leva utan böcker. Gillar också film och njuter av att umgås med släkt och goda vänner.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få en hälsning. Det går också bra att ta kontakt via mejlen mellan49och50@gmail.com.

Helen

 

 

Andras bloggar jag läser:

Almbacken

Anne

Carita

Frida

Hanna

I min smak

Lyckoslanten

Mitt 60-tals hus

Scillas garden

 

 

 

Böcker jag läst 2016:

Böcker jag läst 2017:

Den som stannar den som går

Nattvakten

Allt jag inte minns

I väntan på Bojangles

Återstoden av dagen

Vända hem

Den vidunderliga kärlekens historia

En gud i spillror

Djurens gård

Alkemisten

Sjung tills du stupar

Det förlorade barnet

Jag är Zlatan Ibrahimovic

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

01.09, 20:30Det skall skördas av Sonja
26.06, 15:25Oundvikligt av Carola
24.04, 21:53De vita pionernas år av Ingrid
17.04, 00:18Veckan före påsk av Sonja
30.03, 15:54Sista lördagen i mars av Carola