Nå, hur går det med italienskan då?

13.10.2016 kl. 20:52

 

Tackar som frågar:) För tillfället är jag inte så särdeles aktiv med språkstudierna. Det måste jag tyvärr erkänna. Men fortfarande har jag kvar mitt konto vid språkskolan Word Dive. Den som jag skrev om här.

Nu och då går jag nog in och gör några övningar. Men inte värst ofta. I somras under semestern var jag rätt flitig och gick ganska raskt framåt. Lärde mig snabbt fraser och ord och uttryck. 

Jag letade också på nätet efter enklare hörövningar och hittade en språkskola som heter Podclub Migros. Dom har flera olika podcasts på olika språk. Den som jag började lyssna på heter "Al Dente".

Hon som gör "Al Dente" är en italiensk kvinna, Francesca, som varje vecka berättar olika historier och vad hon varit med om. Samtidigt som man lyssnar kan man också följa med textversionen på skärmen.

Det är nog inte alldeles lätt, trots att Francesca talar någorlunda långsamt. Sammanhanget får jag alltsomoftast klart. Men det är nog en hel massa ord och uttryck som jag inte alls känner till. Det är klart lättare att följa med texten. 

Nej vet ni vad, jag tror bestämt att jag nu skall ta mig i kragen och försöka sätta mina språkstudier i system igen. Åtminstone en gång i veckan göra litet övningar på Word Dive och lyssna på ett avsnitt av podden. Jag ska göra det nu, bums!

Härnäst kommer jag också att skriva om del två i den italienska författaren Ferrantes fyrdelade romansvit. Vi hörs!

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

 

 

Välkommen till min blogg!

Här skriver jag om det som är nu. Reflekterar över små och stora saker i livet. Delar med mig av vardagliga eller viktiga händelser.

Viktigast är familjen. Som består av en man som bygger hus. Och tre vuxna barn; en musiker, en medianom och en globetrotter. Och så goldisen Maya.

Själv är jag en obotlig motionsfreak. Just nu gäller crossfit, pilates och dagliga hundpromenader. Jobbcyklar vår-höst. Älskar min trädgård. Kan inte leva utan böcker. Gillar också film och njuter av att umgås med släkt och goda vänner.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få en hälsning. Det går också bra att ta kontakt via mejlen mellan49och50@gmail.com.

Helen

 

 

Andras bloggar jag läser:

Almbacken

Anne

Carita

Frida

Hanna

I min smak

Lyckoslanten

Mitt 60-tals hus

Scillas garden

 

 

 

Böcker jag läst 2016:

Böcker jag läst 2017:

Den som stannar den som går

Nattvakten

Allt jag inte minns

I väntan på Bojangles

Återstoden av dagen

Vända hem

Den vidunderliga kärlekens historia

En gud i spillror

Djurens gård

Alkemisten

Sjung tills du stupar

Det förlorade barnet

Jag är Zlatan Ibrahimovic

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

01.09, 20:30Det skall skördas av Sonja
26.06, 15:25Oundvikligt av Carola
24.04, 21:53De vita pionernas år av Ingrid
17.04, 00:18Veckan före påsk av Sonja
30.03, 15:54Sista lördagen i mars av Carola