Tömma och röja

05.10.2016 kl. 21:13

 

Under de senaste veckorna har vi tillsammans med syskonen mina hjälpt vår mamma att tömma huset på landet. Vårt barndomshem. Huset där hon bodde i nästan exakt femtio år. 

Det har snart gått ett år sedan hon flyttade in till stan och efter att hon blev ensam i somras bestämde hon sig för att ta tag i saken och sälja. Den här veckan kom huset ut på nätet till försäljning.

Att tömma och gå igenom saker som man haft länge och som 'alltid' har funnits på en viss plats, sätter tankar och känslor i svall. Jag har kunnat känna mig ganska utmattad och kanske litet ledsen efter att ha varit och hjälpt till med röjningen. Så hur skall det inte kännas för mamma? Det är verkligen ingen lätt process.

Möbler, saker, kläder, minnen. Tas tillvara. Sparas. Delas ut. Loppas bort. Förs till insamling. Slängs bort.

Ofrånkomligt börjar jag tänka på den dag då vi måste göra samma sak här hemma hos oss. Gå igenom allt och försöka hitta nytt hem för sådant som man bara inte kan eller vill kassera och slänga.

Eller kanske man inte ens själv kommer att vara med om den genomgången? Det vet man ju aldrig? Då är det barnen eller någon annan som skall besluta och välja vad som är värt att spara. 

Borde man inte försöka se till att göra det jobbet så lätt som det bara är möjligt? Gå igenom och gallra ut med jämna mellanrum? Inte spara på sig så mycket onödigt? Och inte köpa så mycket nytt? - Joo, det borde man nog...försöka åtminstone..

 

 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Hej! Så länge sedan jag har vandrat runt på besök!
Så svårt att tömma ett barndomshem. Vågar inte ens tänka tanken. Mina föräldrar bor ännu kvar trots hög ålder.
Så flitig du är att läsa! Ha en fortsatt fin höst!
Ann-Lis12.10.16 kl. 15:12
Hej Ann-Lis! Trevligt att höra av dig! Det är nu bara så att tiden inte alltid riktigt hinner till.. jag har nog försökt kika in till dig också med jämna mellanrum.. Jaa, det dyker upp en hel massa minnen och mycket: "Minns ni den här?" eller "Minns ni när?" då när man håller på och städar ur ett hus. En stor fördel att ha syskon och att alla bor nära, när det här arbetet skall göras. Ha det så bra, vi hörs igen!
12.10.16 20:22

 

 

Välkommen till min blogg!

Här skriver jag om det som är nu. Reflekterar över små och stora saker i livet. Delar med mig av vardagliga eller viktiga händelser.

Viktigast är familjen. Som består av en man som bygger hus. Och tre vuxna barn; en musiker, en medianom och en globetrotter. Och så goldisen Maya.

Själv är jag en obotlig motionsfreak. Just nu gäller crossfit, pilates och dagliga hundpromenader. Jobbcyklar vår-höst. Älskar min trädgård. Kan inte leva utan böcker. Gillar också film och njuter av att umgås med släkt och goda vänner.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få en hälsning. Det går också bra att ta kontakt via mejlen mellan49och50@gmail.com.

Helen

 

 

Andras bloggar jag läser:

Almbacken

Anne

Carita

Frida

Hanna

I min smak

Lyckoslanten

Mitt 60-tals hus

Scillas garden

 

 

 

Böcker jag läst 2016:

Böcker jag läst 2017:

Den som stannar den som går

Nattvakten

Allt jag inte minns

I väntan på Bojangles

Återstoden av dagen

Vända hem

Den vidunderliga kärlekens historia

En gud i spillror

Djurens gård

Alkemisten

Sjung tills du stupar

Det förlorade barnet

Jag är Zlatan Ibrahimovic

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

01.09, 20:30Det skall skördas av Sonja
26.06, 15:25Oundvikligt av Carola
24.04, 21:53De vita pionernas år av Ingrid
17.04, 00:18Veckan före påsk av Sonja
30.03, 15:54Sista lördagen i mars av Carola