Jakten

21.09.2016 kl. 20:50

 

Det pågår jakt här hos oss. Ingen jakt på and eller annat villebråd dock. Nej, vi letar nytt kaffegods. Koppar, muggar, fat. 

Det är ingen lätt uppgift kan jag bara informera om. Är det kanske för att utbudet är så enormt när man går in på diverse nätbutiker? Eller är man bara så väldigt kräsen och skulle vilja hitta de perfekta kopparna? Jag har ju också så himla svårt att bestämma mig.

Jag vet att jag tidigare skrivit om våra kaffekoppar som vi använder dagligdags. Arabias Seita Arctica. Att vi använt dom i evigheternas evighet. Och att jag kompletterat med begagnade via nätet. Men nu har vi inte allt för många kvar och visst börjar de se litet trötta ut i färg och glasyr.

Så vi har faktiskt gjort en försöksbeställning. Från House of Rym. Otroligt vackra och härliga färger. Moderna mönster. Vi valde fyra olika koppar och fyra olika fat. Att kombinera vilt med varandra. Som ni kan se här på lilla bilden.

 

 

Men, men, men. Det blir nog ingen tilläggsbeställning i alla fall. Man ser inte riktigt tydligt här, men kopparnas öron är för små för Kims fingrar. Tyvärr!

Jag är också litet betänksam beträffande kvaliteten. Det är nog ett slags porslin, men de verkar ganska sköra. Och har en litet kall och stum känsla när man håller dem i handen. Aningen sträv också. 

Man är väl bortskämd med den rejäla och varma känsla man får av en Arabiakopp. Eller varför inte Rörstrands eller Villeroys koppar och fat? De är liksom mera bearbetade och har den där fina, glansiga lystern.

Nå, Frida paxade de här redan, som tur. Så Kim och jag får bara fortsätta att leta efter den perfekta kaffekoppen. 

 

 

 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Lönar sig ju såklart i längden att tänka på kvaliteten, kaffemuggarna är ju ständigt i diskmaskinen. Väntar med spänning på vilka koppar/muggar du väljer
Milla26.09.16 kl. 08:43
Ja Milla, nog är det ju så när man inte är så värst ombytlig av sig, att man vill att dom ska hålla sig fina och hela länge. Få se se nu om vi skall kunna besluta oss nån gång:D
26.09.16 20:59

 

 

Välkommen till min blogg!

Här skriver jag om det som är nu. Reflekterar över små och stora saker i livet. Delar med mig av vardagliga eller viktiga händelser.

Viktigast är familjen. Som består av en man som bygger hus. Och tre vuxna barn; en musiker, en medianom och en globetrotter. Och så goldisen Maya.

Själv är jag en obotlig motionsfreak. Just nu gäller crossfit, pilates och dagliga hundpromenader. Jobbcyklar vår-höst. Älskar min trädgård. Kan inte leva utan böcker. Gillar också film och njuter av att umgås med släkt och goda vänner.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få en hälsning. Det går också bra att ta kontakt via mejlen mellan49och50@gmail.com.

Helen

 

 

Andras bloggar jag läser:

Almbacken

Anne

Carita

Frida

Hanna

I min smak

Lyckoslanten

Mitt 60-tals hus

Scillas garden

 

 

 

Böcker jag läst 2016:

Böcker jag läst 2017:

Den som stannar den som går

Nattvakten

Allt jag inte minns

I väntan på Bojangles

Återstoden av dagen

Vända hem

Den vidunderliga kärlekens historia

En gud i spillror

Djurens gård

Alkemisten

Sjung tills du stupar

Det förlorade barnet

Jag är Zlatan Ibrahimovic

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

01.09, 20:30Det skall skördas av Sonja
26.06, 15:25Oundvikligt av Carola
24.04, 21:53De vita pionernas år av Ingrid
17.04, 00:18Veckan före påsk av Sonja
30.03, 15:54Sista lördagen i mars av Carola