Italienska

23.06.2016 kl. 16:52

 

Efter resan till Sicilien var jag heltaggad på att hitta något slags nätkurser eller annat motsvarande material för att lära mig mera italienska. Bestämde mig för att ha språkstudier som ett litet sommarprojekt 2016.

Efter ivrigt gogglande och surfande hittade jag en språkskola som heter Word Dive. "Lär dig ett språk på tre månader! Ladda ner för 9,99 euro per månad! Pröva GRATIS i två veckor." Saken klar!

 

 

Jag prövade två dagar och så anmälde jag mig som prenumerant. Nu har jag då hållit på i drygt två veckor och har kommit till den tredje delkursen (skippade den första då jag hade litet förkunskaper). Två diplom har jag till och med fått per e-post:)

Word Dive är faktiskt ett finländskt bolag som har funnits i flera år redan. Dom har också belönats med priser för sitt upplägg. Påstår sig ha 200 000 användare i 150 länder. Och dom har för tillfället 10 olika språk att välja mellan.

Inlärningen går ut på att memorera ord och fraser. Genom att skriva ner ordet. Eller genom att spela ett spel där du väljer bland olika alternativ. Till varje ord hör en bild. Och du får höra ordet och en mening uttalas varje gång du svarat rätt. Alltså läsa, skriva och lyssna. Sedan mycket beröm och mycket pepp som delas ut när det går bra. Det är ju kul!

Det kanske blir litet enahanda att utföra samma moment upp och ner, men måste nog säga att orden nöts ganska bra in i minnet på detta sätt. Det är rätt effektivt. I synnerhet som jag har övat litet varje dag.

En del grammatik avklarade jag redan, och jag hoppas att det kommer flera delar senare. Men man kan ju också skaffa sig nån grammatikbok vid sidan om förstås. De olika verbformerna i italienskan är rätt så krångliga. Och prepositionerna.

Och sedan borde man ju absolut ha möjlighet att lyssna till italienska som talas. Och ännu hellre själv få tala och använda det man lärt sig. Får väl börja boka in nya Italienresor nu bara, wiihuu:D

L'italiano - la più bella lingua del mondo?

 

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 

 

Välkommen till min blogg!

Här skriver jag om det som är nu. Reflekterar över små och stora saker i livet. Delar med mig av vardagliga eller viktiga händelser.

Viktigast är familjen. Som består av en man som bygger hus. Och tre vuxna barn; en musiker, en medianom och en globetrotter. Och så goldisen Maya.

Själv är jag en obotlig motionsfreak. Just nu gäller crossfit, pilates och dagliga hundpromenader. Jobbcyklar vår-höst. Älskar min trädgård. Kan inte leva utan böcker. Gillar också film och njuter av att umgås med släkt och goda vänner.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få en hälsning. Det går också bra att ta kontakt via mejlen mellan49och50@gmail.com.

Helen

 

 

Andras bloggar jag läser:

Almbacken

Anne

Carita

Frida

Hanna

I min smak

Lyckoslanten

Mitt 60-tals hus

Scillas garden

 

 

 

Böcker jag läst 2016:

Böcker jag läst 2017:

Den som stannar den som går

Nattvakten

Allt jag inte minns

I väntan på Bojangles

Återstoden av dagen

Vända hem

Den vidunderliga kärlekens historia

En gud i spillror

Djurens gård

Alkemisten

Sjung tills du stupar

Det förlorade barnet

Jag är Zlatan Ibrahimovic

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

01.09, 20:30Det skall skördas av Sonja
26.06, 15:25Oundvikligt av Carola
24.04, 21:53De vita pionernas år av Ingrid
17.04, 00:18Veckan före påsk av Sonja
30.03, 15:54Sista lördagen i mars av Carola