De vita pionernas år

23.07.2015 kl. 19:17

 

Det har det varit i min trädgård i år. De vita pionerna, eller helt svagt rosa, har blommat absolut bäst. Med den mest hållbara blomningen. Med de vackraste blomformerna. Och med de ljuvligaste dofterna. 

 

Den här heter Primevere. En enda blomma i år, men desto vackrare.

 

Årets nykomling, Duchesse de Nemours. Med sin alldeles fantastiska doft blev hon genast en av de absoluta favoriterna. 

 

Pionen Immaculée har redan många år på nacken. Med sin underbara doft och sitt stabila växtsätt har den också alltid varit en storfavorit. I doften känner man bland annat en aning av kardemumma.

 

Jaan van Leuwen. Stora, enkla blommor. Mycket stilig.

 

Solange. Svagt rosa som sedan blev mera vit. Blommade för andra gången. Med en otroligt långvarig blomning. Och ljuvlig doft.

 

Festiva Maxima. Reslig och rikblommande i år. Så vacker, eller hur?

Bland årets nyinköp finns det ytterligare två vita sorter. Nämligen Elsa Sass och Argentine. Få se om de kommer att blomma redan nästa år? Och om de i så fall kommer att spela i samma högklassiga liga som de andra vita här? Hoppas ju absolut på det!

 

 

 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Hej! Väljer mellan att köpa elsa sass eller festiva maxima. Vad skulle du rekommendera? Skulle vilja ha så lång blommning som möjligt. Tack på förhand!
Ingrid 24.04.17 kl. 21:53
Hej Ingrid! I detta nu måste jag väl säga Festiva maxima. Främst för att Elsa Sass inte blommade ifjol ännu hos mig. Förra vintern var ju dessutom besvärlig för alla trädgårdens växter, också pionerna, så jag tyckte blomningen var skralare 2016 än 2015:( Håller tummarna för ett riktigt fint pionår i år eller hur! Lycka till!
25.04.17 08:38

 

 

Välkommen till min blogg!

Här skriver jag om det som är nu. Reflekterar över små och stora saker i livet. Delar med mig av vardagliga eller viktiga händelser.

Viktigast är familjen. Som består av en man som bygger hus. Och tre vuxna barn; en musiker, en medianom och en globetrotter. Och så goldisen Maya.

Själv är jag en obotlig motionsfreak. Just nu gäller crossfit, pilates och dagliga hundpromenader. Jobbcyklar vår-höst. Älskar min trädgård. Kan inte leva utan böcker. Gillar också film och njuter av att umgås med släkt och goda vänner.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få en hälsning. Det går också bra att ta kontakt via mejlen mellan49och50@gmail.com.

Helen

 

 

Andras bloggar jag läser:

Almbacken

Anne

Carita

Frida

Hanna

I min smak

Lyckoslanten

Mitt 60-tals hus

Scillas garden

 

 

 

Böcker jag läst 2016:

Böcker jag läst 2017:

Den som stannar den som går

Nattvakten

Allt jag inte minns

I väntan på Bojangles

Återstoden av dagen

Vända hem

Den vidunderliga kärlekens historia

En gud i spillror

Djurens gård

Alkemisten

Sjung tills du stupar

Det förlorade barnet

Jag är Zlatan Ibrahimovic

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

01.09, 20:30Det skall skördas av Sonja
26.06, 15:25Oundvikligt av Carola
24.04, 21:53De vita pionernas år av Ingrid
17.04, 00:18Veckan före påsk av Sonja
30.03, 15:54Sista lördagen i mars av Carola